Vnovič likovno ustvarjanje

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je z začetkom letošnje jeseni že drugič pričela z aktivnostjo likovna delavnica pod vodstvom akademske slikarke in magistre umetnosti Saše Bezjak iz Gornje Radgone. Prva tovrstna delavnica je pričela z delam lansko jesen in nekateri njeni slušatelji so svoja dela že tudi razstavili. Vodja delavnice, Saša Bezjak, kot obiskovalka delavnice Tatjana Mijatović pa sta bili letos maja povabljeni k sodelovanju na likovni koloniji za Dosorjev prstan ...

sreda, 22. september 2010 ob 10:46

Ajda ostaja v boju za Supermodel Slovenije

Ajda Auer iz Ljutomera, ki sodeluje v šovu Supermodel Slovenije, ostaja v boju med sedmimi finalistkami za laskavi naslov in nagrado v vrednosti 250 tisoč dolarjev v obliki profesionalne pogodbe. Ajda je tudi prva po priljubljenosti na uradni spletni strani, kjer gledalci lahko oddajo svoj glas.

ponedeljek, 20. september 2010 ob 22:244

Predstavitev kandidatov za župana občine Ljutomer na RTV Slovenija

Za funkcijo župana v občini Ljutomer se letos potegujejo trije kandidati. Kandidati so aktualni župan občine in poslanec državnega zbora RS Franc Jurša, direktorica Občinske uprave občine Puconci mag. Olga Karba ter Janez Vencelj, občinski svetnik občine Ljutomer, zaposlen na OKC Murska Sobota kot policijski inšpektor.

ponedeljek, 20. september 2010 ob 20:571

Janez Vencelj - kandidat za župana občine Ljutomer na listi stranke SMS

Na letošnjih lokalnih volitvah v občini Ljutomer za župana kandidirajo trije kandidati. Za župana kandidira tudi Janez Vencelj na listi stranke Stranka mladih - zeleni Evrope. V sklopu predstavitev kandidatov na portalu, predstavljamo njegov program in načrte za prihodnost, v kolikor bo izvoljen za župana.

ponedeljek, 20. september 2010 ob 20:103

Ponovno trk vlaka in vozila

Danes ob 8.20 sta v kraju Boreci na nezavarovanem železniškem prehodu, trčila vlak in osebno vozilo. Voznica osebnega vozila je spregledala bližajoči se vlak, nakar je prišlo do trčenja. Voznica se je pri tem lažje telesno poškodovala pri nesreči pa so posredovali gasilci PGD Ljutomer. Prejšnji teden, v četrtek je vlak trčil v prazno osebno vozila na Spodnjem Kamenščaku.

ponedeljek, 20. september 2010 ob 10:34

Praznik trgatve P&F Ljutomerčan

Začetek trgatve Jeruzalem 2010, prireditev katera je namenjena trgatvi, tako so jo poimenovali v podjetju P&F. Deževni dan je čas za praznovanje, ko pride sonce pa bomo v vinogradih, takšen je bil nagovor lastnika g. Janka Puklavca. S temi besedami je nagovoril zbrane v šotoru na dvorišču vinske kleti Ljutomerčan. Nanizal je tudi nekaj podatkov, kateri dajejo upanje da bo podjetje postalo največji pridelovalec vin.

nedelja, 19. september 2010 ob 09:304

Olga Karba - neodvisna kandidatka za županjo občine Ljutomer

Na letošnjih lokalnih volitvah v občini Ljutomer za župana kandidirajo trije kandidati. Za županjo kandidira tudi mag. Olga Karba kot neodvisna kandidatka s podporo strank in list: LDS, NSi, SDS, Zares, Zelena koalicija, Mlada Prlekija in Mi smo prava lista.

sobota, 18. september 2010 ob 19:5210

Prodajna galerija Boni

V prostorih knjižnice pri pitnem salonu hotela Radin v Radencih je bila v petek, 17. septembra, ob 17. uri otvoritev prodajne galerije in trgovine s slikarskimi potrebščinami Boni. Lastnik trgovine je Marko Logar, sin znamenitega slovenskega grafika Lojzeta Logarja, predavatelja grafike na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, ter Bee Baboš Logar, upokojene profesorice iz Radenec.

sobota, 18. september 2010 ob 14:11

Franc Jurša - neodvisni kandidat za župana občine Ljutomer

Na letošnjih lokalnih volitvah v občini Ljutomer za župana kandidirajo trije kandidati. Za župana ponovno kandidira tudi aktualni župan občine Ljutomer in poslanec 5. državnega zbora RS Franc Jurša. Na volitvah bo nastopil kot neodvisni kandidat s podporo strank in list: DeSUS, LRMV, SD, SNS in Prlekija - neodvisno združenje.

sobota, 18. september 2010 ob 12:4416

Degustacija vin Lipovec

V petek 17. septembra smo nadaljevali z našimi vinskimi zgodbami in degustacijami vrhunskih vin. Tokrat smo v restavraciji Grozd v Mestni hiši v Ljutomeru ob prijetnem druženju pokušali vina družine Lipovec iz Radomerščaka. Prisotni smo lahko degustirali odlična vina Sauvignon, Chardonnay, Traminec, Rumeni muškat, Modri pinot in za konec še letošnji mošt.

sobota, 18. september 2010 ob 11:153