Lovski izlet na Kozjansko in Bizeljsko

Lovska družina Ljutomer je tudi letos organizirala celodnevni družinski izlet, tokrat na Kozjansko in Bizeljsko. Na izletu so si ogledali znamenitosti Olimja, Jelenov greben, lovski muzej v Dobovi, repnico s pokušino vin ter lovsko strelišče Kunšperk, kjer so se družili z lovci iz Bistrice ob Sotli.

ponedeljek, 13. september 2010 ob 18:192

Slavili Američani in rush1

Svetovno prvenstvo v košarki Turčija 2010 se je končalo z zmago ZDA proti Turčiji z rezultatom 81:64, na naši stavnici pa je slavil uporabnik rush1, ki je zbral 194 točk. Enako število točk je zbral tudi uporabnik demiensatlier, ki pa je končal na drugem mestu, zaradi pravila stave na končnega zmagovalca.

nedelja, 12. september 2010 ob 21:38

Tri Slovenke leta pri Mali Nedelji

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci je v petek pripravilo predavanje na temo zgodnjega odkrivanja in zdravljenja raka ter nasilja v družini. V dvorani kulturnega doma je veliko obiskovalk in nekaj obiskovalcev z velikim zanimanjem prisluhnilo znanima Slovenkama, ki delujeta na teh področjih, dr. Mojci Senčar, zdravnici in predsednici Europa Donna Slovenije in državni tožilki gospe Vlasti Nussdorfer, predsednici društva Beli obroč.

sobota, 11. september 2010 ob 20:25

Tretjič dan DOSOR-ja

Opoldne 11. septembra so zaigrali radenski tamburaši Drotmantraši na odru v posebnem prireditvenem šotoru pred DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, v čast že tretjega Dosorjevega dneva. Pred dvema letoma, 4. septembra, je namreč bila uradna otvoritev tega doma za starejše, ki bi naj bil s svojo vsebino nekaj povsem drugačnega v severovzhodni Sloveniji.

sobota, 11. september 2010 ob 19:50

Modelarji se predstavijo

V Hrastju Moti se je treba zapeljati proti gramoznicam v bližini reke Mure in pri ribiškem domu zaviti na levo na makadamsko cesto. Po skoraj 400 metrih se med koruznimi polji ter njivami z bučami pride do piste radenskih modelarjev, ki so tam s svojimi avtomobilskimi, letalskimi in helikopterskimi modeli vsak lepi vikend. A v soboto, 11. septembra, so pripravili prvič dan odprtih modelarskih vrat.

sobota, 11. september 2010 ob 12:07

Dve slikarki v DOSOR-ju

Od 10. septembra do 10. oktobra je v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled likovna razstava del dveh slikark - upokojenk iz Murske Sobote, Ivanke Lehner in Marije Skledar. Otvoritev razstave je potekala v petek, 10. septembra, ob 19.uri, ko je zapela Anja Gojc, z recitacijo svoji babici pa je nastopil še Vid Horvat.

sobota, 11. september 2010 ob 11:52

Tokrat smo se smejali z Lucijo Ćirović

Tretji v sklopu stand up večerov Vstani gor Lotmerk, je bil namenjen Luciji Ćirović. Tokratni stand up se je odvijal v restavraciji hotela Jeruzalem, kjer ni bilo prostora za vse obiskovalce. Lucija je s svojim humorjem in mimiko dokazala, da je ena in edina ter zbrano publiko nasmejala do solz.

sobota, 11. september 2010 ob 02:122

SDS Ljutomer dal podporo Olgi Karba

Konec junija smo že poročali o vnovični kandidaturi dosedanjega župana občine Ljutomer Franca Jurša, kjer so njegovo kandidaturo podprli v strankah SDS, DeSUS, SD, Prlekija - lista neodvisnih in LRMV. Sedaj je prišlo do spremembe, saj je občinski odbor SDS Ljutomer na kandidacijski konferenci 2. septembra soglasno dal podporo kandidatki za županjo občine Ljutomer, ga. Olgi Karba in s tem odstopil od pogodbe z g. Francem Juršo.

sobota, 11. september 2010 ob 01:123

Četrtič pokrajinska razstava

Iz devetih društev upokojencev, skupno jih v Pomurju deluje 33, se je 26 posameznic in posameznikov odzvalo povabilu Komisije za kulturo in izobraževanje pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev, s sedežem v Murski Soboti,  za udeležbo na 4. pokrajinski razstavi v Ljutomeru. Ta razstava je na ogled v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru od 9. do 30. septembra.

petek, 10. september 2010 ob 09:50

Poznejše ustvarjanje

Društvo upokojencev Ljutomer, ki ga kot predsednica vodi Slavica Sunčič, je s svojo literarno sekcijo – vodi jo Julija Stojko – 9. septembra bilo gostitelj srečanja literatov Pomurja, ki ga je razpisala Komisija za kulturo in izobraževanje, katere predsednica pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev je Ema Tibaut.

petek, 10. september 2010 ob 08:31