Grossmann bo strašil v Udarniku

Dvorana Udarnik bo drevi gostila najbolj grozljivi slovenski filmski festival, ki že šesto leto straši v Ljutomeru in okolici ter Prlekiji. Mariborčane bo Grossmannov festival filma in vina najprej ob 20. uri prestrašil z izborom kratkih grozljivih filmov in nato dve uri kasneje še z najnovejšo prleško produkcijo Plana 9 in stvaritvijo režiserja in scenarista Vitomirja Kaučiča Vinopiri: Ledena trgatev.

četrtek, 9. september 2010 ob 13:43

Evropski teden mobilnosti 2010

V četrtek, 16. septembra, se pričenja že deveti Evropski teden mobilnosti, ki bo tokrat potekal v rekordnih 31 slovenskih občinah in se zaključil 22. septembra z Dnevom brez avtomobila, ko bodo nekatera mestna središča zaprta za promet.

sreda, 8. september 2010 ob 14:13

Novi videospot Tanje Žagar

Videospot zaključuje trilogijo Tanjinih poletno morskih videospotov. Prvi je bil za pesem »Mini«, kjer so ob Tanji še štirje mladeniči, nadaljuje se z videospotom za pesem » S tabo«, kjer s Tanjo zaplešeta še dva plesalca. Eden od njiju je priznani plesalec in koreograf Gregor Cesar, ki je v zadnjem videospotu edini ostal ob Tanji.

torek, 7. september 2010 ob 14:30

Preko 5000 vsak teden

V Zvezi društev za socialno gerentologijo Slovenije deluje že 560 skupin. Tako se vsak teden enkrat srečuje na različnih oblikah preko 5000 članic in članov teh skupin, ki jih usmerja 860 usposobljenih prostovoljk in prostovoljcev. Že od leta 2008 pa v Gornji Radgoni deluje Društvo za samopomoč Jutro, ki ga vodi Zora Borko.

torek, 7. september 2010 ob 14:19

Stand up večer z Lucijo Ćirović

Spletni portal Prlekija-on.net in Prleške cejtnge v sodelovanju z LTO Prlekija Ljutomer, Hotelom Jeruzalem Ljutomer, Mediaart in Vinorejo Kaučič pripravlja naslednji stand up večer Vstani gor Lotmerk, ki bo v petek, 10. septembra ob 20.30 uri, na terasi hotela Jeruzalem v Ljutomeru, ko bo nastopila Lucija Ćirović - Fata.

ponedeljek, 6. september 2010 ob 19:35

Razstava buč v Mekotnjaku

Turistično društvo Stara Cesta od 5. do 12. septembra tradicionalno razstavlja buče pod imenom Bučarija. Razstavo si lahko ogledate na prostem pri gostilni Stajnko v Mekotnjaku. Na otvoritvi razstave so obiskovalci lahko tudi pokušali različne jedi iz buč. Letos je letina buč nekoliko slabša, največja buča tehta precej manj, kot največje buče prejšnja leta.

nedelja, 5. september 2010 ob 21:17

Misijon v štirih knjigah

Misijonarka Marija Sreš, Prekmurka iz Bratonec, je zadnji ponedeljek v avgustu obiskala literarni krožek v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer najstarejše literarne ustvarjalce Društva upokojencev Radenci in stanovalke doma kot mentorica vodi Bea Baboš Logar.

nedelja, 5. september 2010 ob 10:03

Najstarejši literati in likovniki

V četrtek, 9. septembra, dopoldne bo v Ljutomeru srečanje literatov (upokojenk in upokojencev) Pomurja, ki ga pripravlja literarna sekcija Društva upokojencev Ljutomer pod vodstvom vodje literarne sekcije Julije Stojko. Udeleženci se zbero ob 9. uri v prostorih ljutomerskega društva upokojencev, ob 10. uri pa bo kulturni program, kjer se bodo lahko posamezniki predstavili vsak s svojim delom, lahko pa se bo skupinsko predstavila tudi katera izmed recitacijskih skupin, ki delujejo pri društvih ...

nedelja, 5. september 2010 ob 09:54

Dejan Zavec ubranil naslov svetovnega prvaka

Dejan Zavec je pred 12.000 gledalci v Stožicah po 12. rundah ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF. Izzivalec je bil Poljak Rafal Jackiewicz. S tem je Dejan dosegel svojo 30 zmago v karieri in naslov svetovnega prvaka, ki si ga je proti Južnoafričanu Isaacu Hlatswayju priboril decembra lani, ubranil še drugič.

sobota, 4. september 2010 ob 23:19

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici september 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in njegovi okolici v mesecu septembru.

sobota, 4. september 2010 ob 17:461