Vabilo na zaključni koncert

Letos je Parnas d.o.o. iz Domžal organiziral mednarodno poletno šolo v čudovitem naravnem okolju v Mali Nedelji. Poletna šola, ki jo organiziramo v zasebnem podjetju PARNAS, d.o.o. iz Domžal (kjer smo kot zasebna glasbena šola z oddelki glasbenih uric za predšolske otroke ter violončela, klavirja, violine klaviatur in flavte, izdali tudi nekaj publikacij in učbenikov za glasbene šole), je namenjena mladim in nadarjenim violončelistom in je organizirana kot rezultat našega dosedanjega ...

četrtek, 19. avgust 2010 ob 10:24

Ptuj Odprto mesto Laibach v Pettau

V sklopu 9. festivala Ptuj Odprto mesto se bo zgodil največji spektakel poletja 2010 na Ptuju. Skupina Laibach bo v soboto, 28. avgusta prišla prvič v najstarejše mesto na Slovenskem. Poleg pestrega spremljevalnega dogajanja se bodo predstavili tudi Last-Day-Here, Dweal, Vibesonic Jam, Warfield, CheeCha, Mc Piece & The Boonker in Brainstorming.

četrtek, 19. avgust 2010 ob 07:32

19. avgusta na Ptuju III. Rimske igre

Z Grand Hotelom Primus so na Ptuju začeli pisati novo uspešno zgodbo slovenskega turizma. Na inovativen način so oblikovali za slovenski prostor edinstven turistični produkt, ki gradi na bogati zgodovini tega najstarejšega slovenskega mesta. Zgodba Rimljanov se prepleta skozi vse segmente turistične ponudbe Term Ptuj in Rimske igre so eden od pomembnih elementov, ki učinkovito podpirajo to zgodbo.

četrtek, 19. avgust 2010 ob 07:30

Jubilejna šestdesetletnica

Društvo upokojencev Gornja Radgona, ki ga kot predsednica vodi Inge Ivanek, ki je že deseta predsednica po vrsti, praznuje letos 60-letnico svojega obstoja. Iz nekdanjih društvenih pododborov Spodnji Ivanjci – Negova ter Radenci sta pred 25-imi leti nastali samostojni društvi upokojencev, kmalu zatem še samostojno društvo iz pododbora na Kapeli, sedaj pa obstoje še pododbori na Janževem vrhu (v Občini Radenci), v Apačah (v Občini Apače) ter Črešnjevci, Spodnja Ščavnica, Stogovci ...

sreda, 18. avgust 2010 ob 17:56

Stand up večer z Ano Marijo Mitić

Spletni portal Prlekija-on.net in Prleške cejtnge v sodelovanju z LTO Prlekija Ljutomer, Hotelom Jeruzalem Ljutomer in Mediaart pripravlja naslednji stand up večer Vstani gor Lotmerk, ki bo v petek, 20. avgusta ob 21. uri, na terasi hotela Jeruzalem v Ljutomeru, ko bo nastopila Ana Marija Mitić (serija Malo gor, malo dol).

ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 18:582

Hišica v jarku ob prenovljeni cesti

Ob rekonstrukciji ceste Radoslavci - Bučkovci je bilo urejeno tudi avtobusno postajališče v Sitarovcih. Postavili so tudi lično leseno utico, ki naj bi zaščitila čakajoče pred vremenskimi nevšečnostmi. Žal je bila utica sama "žrtev" neugodnega vremena, saj jo je sobotni vihar prevrnil čez obcestni jarek. Očitno so jo delavci v preveliki vnemi po končanju del pozabili pritrditi.

ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 16:56

Šaljive igre na Stari Gori

Mladi gasilci PGD Stara Gora so v soboto, 14. avgusta popoldne pripravili šaljive igre. Ekipe so se pomerile v petih igrah in sicer v igri z gasilsko brentačo, prenašanju krompirja, sestavljanju lesenega stebra, štafetni igri na smučeh in posebni igri, ki so jo poimenovali igra presenečenja. Prav ta  je med gledalci požela največ smeha, saj so morali tekmovalci iz oblačil in obutve, ki so jo imeli na sebi, sestaviti kar najdaljšo neprekinjeno črto, zato so nekateri ostali bosi in ...

ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 16:341

Telefonska anketa PU MS

PU Murska Sobota bo v okviru modela poslovne odličnosti "CAF 2006", v katerega je vključena od leta 2009, merila zadovoljstvo uporabnikov svojih storitev s policijskim delom. V ta namen bodo meseca avgusta in septembra 2010 med prebivalci Pomurja izvedli anketo po telefonu.

ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 16:20

Ustvarjalne delavnice na Kapeli

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, kot tudi Društvo upokojencev Radenci sta se aktivno vključila v aktivnosti ob letošnjem Prazniku traminca in dvigu klopotca na Kapeli, kar se je dogajalo v nedeljo, 15. avgusta. Blizu vhoda v Kapelsko vinsko klet so bile posebne stojnice, kjer se je izvedlo kreativne delavnice na temo Vinogradništvo.

ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 16:12

Slovenski in avstrijski policisti rešili ponesrečenca v gozdu

V petek, 13. avgusta 2010 okoli 10. ure je na OKC PU Murska Sobota po mobilnem telefonu poklical moški in policistu, ki je sprejel klic, v slabi nemščini povedal, da se je pravkar v gozdu pri podiranju dreves zgodila nesreča, v kateri je hudo telesno poškodovan drugi moški  in zato nujno prosi za pomoč.

ponedeljek, 16. avgust 2010 ob 12:304