V Ljutomeru bomo župana/županjo izbirali v drugem krogu

V občini Ljutomer v prvem krogu lokalnih volitev za župana/županjo nismo dobili zmagovalca. Potreben bo drug krog, ki bo predvidoma 24. oktobra. Neodvisnega kandidata za župana Franca Jurša in neodvisno kandidatko za županjo občine Ljtomer mag. Olgo Karba je v prvem krogu ločilo vsega 22 glasov.

nedelja, 10. oktober 2010 ob 12:0117

Ljutomer ima najlepše mestno jedro

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Mestno občino Celje in Zavodom Celeia v petek, 8. oktobra, v Celju podelila priznanja in častne prehodne zastave najboljšim v projektu Moja dežela - lepa in gostoljubna. V kategoriji Mestno jedro, je prvo mesto pripadlo mestu Ljutomer.

sobota, 9. oktober 2010 ob 16:303

Prleška tünka postala zaščiten slovenski proizvod v EU

Evropska komisija v Bruslju je na seznam zaščitenih proizvodov v Evropski uniji dodala tudi prleško tünko, ki je tako peti slovenski proizvod, ki je zaščiten na evropski ravni. Evropska komisija je prleško tünko uvrstila na seznam proizvodov z zaščiteno geografsko označbo.

sobota, 9. oktober 2010 ob 14:113

Janez poskrbel za večer poln smeha

Tokrat je Ljutomer v sklopu stand up večerov Vstani gor Lotmerk, obiskal Janez Usenik. Obiskovalci so tudi tokrat napolnili restavracijo hotela Jeruzalem, Janez pa je zbrane nasmejal do solz in navdušil s svojim humorjem.

sobota, 9. oktober 2010 ob 10:09

Razstava Severine Trošt Šprogar

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je lansko leto, v dneh od 14. do 16. maja, bila uspešno izvedena prva slikarska kolonija za »Dosorjev prstan«. Sodelovalo je tedaj 13 akademskih slikark in slikarjev, med njimi tudi Severina Trošt Šprogar iz Trbovelj. Nastalo je skupno 23 del, ki so bila v avli Doma starejših občanov Radenci razstavljena takoj po zaključeni koloniji.

sobota, 9. oktober 2010 ob 09:56

Nastop otrok Vrtca Ljutomer v Galeriji

V četrtek 7.10.2010 je skupina otrok od 5-6 let pod mentorstvom Branke Kocen in Stanke Kosi nastopala v Galeriji na otvoritvi rastave akademske slikarke in otroške ilustratorke Kristne Krhin. Pravljičarka Jasna Branka je imela hkrati predstavitev knjige "Buča debeluča." Vsebina knjige in sam nastop je vse prisotne navdušl. Imeli smo se lepo, še posebno pa smo bili veseli, da je vsak otrok prejel knjigo v dar.

petek, 8. oktober 2010 ob 17:42

Nitke prijateljstva

Šolarke in šolarji Osnovne šole Radenci so v šolskem letu 2008 / 2009, ob požrtvovalnem sodelovanju mentoric in mentorjev, zelo dobro izpeljali prostovoljni projekt pod naslovom »Nitke prijateljstva«: srečevanja s stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Ob tem ni šlo le za enkratno druženje na mesec, pač pa za srečevanja ob raznoraznih priložnostih, kot tudi za skupne ustvarjalne delavnice.

petek, 8. oktober 2010 ob 17:38

Odbojkarski vikend v ŠIC-u

Ta vikend bo v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru spet odbojkarsko obarvan. V soboto bodo s tekmovanji v III. DOL pričele članice, ki bodo ob 19. uri gostile ekipo Turbine iz Selnice ob Dravi. V nedeljo dopoldan pa bo v isti dvorani še turnir kadetinj.

petek, 8. oktober 2010 ob 09:03

Socialna pomoč se mora vrnit!

Zgodba o socialni pomoči, ki jo dediči morajo vrniti po smrti najbližnjega, ki smo jo prejeli v uredništvo.

petek, 8. oktober 2010 ob 07:578

Živijo s Prometno kačo

V letošnjem Tednu otroka (od 4. do 8. oktobra) v treh skupinah otrok Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona (skupno 59 otrok s strokovnimi delavkami Tino Fekonja, Hermino Rozman, Natašo Benko, Danico Štrucelj, Ido Hajdinjak in Milico Hamler) vsako jutro v jutranjem krogu zabeležijo s posebnimi nalepkami način prihoda posameznega otroka v vrtec: peš, s kolesom, z javnim prevozom ali z vozilom staršev.

četrtek, 7. oktober 2010 ob 23:01