Predvolilni shod podpornikov Franca Jurša

V sredo 6. 10. 2010 ob 15,30 uri se je ob krajšem kulturnem programu občanom Občine Ljutomer predstavil kandidat za župana za naslednji štiriletni mandat in aktualni župan Občine Ljutomer Franc JURŠA.

četrtek, 7. oktober 2010 ob 13:588

Koliko lahko prihranimo za ogrevanje?

Ali ste vedeli, da v slovenskih gospodinjstvih prevladujejo zastareli in večinoma predimenzionirani kotli za ogrevanje na kurilno olje, ki so po nekaterih ocenah v povprečju starejši od 15 let?  V kar nekaj občinah, kjer so že opravili analize in preglede ob pripravi lokalnih energetskih konceptov, so ugotovili, da so ravno starejši kotli eden izmed glavnih razlogov za visoko porabo energije gospodinjstev.

četrtek, 7. oktober 2010 ob 13:41

Ljubiteljska kultura v oktobru 2010

Žlahten okus po kulturi naj vas pripelje k nam! V priloženem koledarju se bo našlo za vsakega nekaj.Prisrčno vabljeni!

sreda, 6. oktober 2010 ob 21:58

Olga Karba - Stopimo skupaj!

Glavne prioritete po Krajevnih skupnostihSkupaj z ljutomerskimi razvojnimi partnerji se zavezujem k enakomernem razvoju krajevnih skupnosti. Zato smo po pogovorih s krajani določili naslednje glavne prioritete za posamezne krajevne skupnosti:

sreda, 6. oktober 2010 ob 11:282

Najmlajši medijem

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona vse od prvega dne Tedna otroka, od ponedeljka 4. oktobra, potekajo aktivnosti pod motom »Mediji za bogatejše otroštvo«. Tako so v ponedeljek zjutraj, v tradicionalnem jutranjem krogu, v vsakem oddelku strokovnih delavk Tine Fekonja, Hermine Rozman, Nataše Benko, Danice Štrucelj, Ide Hajdinjak in Milice Hamler opravili razgovor o tem, koliko vsi poznajo medije in naslednji dan dopoldne si je vsak od 59 otrok iz odpadnega materiala izdelal svoj ...

sreda, 6. oktober 2010 ob 11:17

Stand up večer z Janezom Usenikom

Spletni portal Prlekija-on.net in Prleške cejtnge v sodelovanju z LTO Prlekija Ljutomer, Hotelom Jeruzalem Ljutomer, Mediaart in Vinorejo Kaučič pripravlja naslednji stand up večer Vstani gor Lotmerk, ki bo v petek, 8. oktobra ob 20.30 uri, v restavraciji hotela Jeruzalem v Ljutomeru, ko bo nastopil Janez Usenik.

torek, 5. oktober 2010 ob 22:241

Ekološka tržnica v vrtcu Stročja vas

V sklopu Tedna otroka, smo v vrtcu Stročja vas pripravili ekološko tržnico. Kaj smo prodajali in kako si poglejte na fotografijah.

torek, 5. oktober 2010 ob 20:50

Zelena koalicija - Manj politike, več življenja

»OKOLJSKA DEDIŠČINA«Dvajset let delovanja beležimo v tem letu Zeleni Ljutomera, danes Zelena koalicija. Ljudje različnih pogledov, smo našli skupno točko, v spoštovanju narave in okoljske dediščine. Ni nam vseeno, kje in kako živimo. Mislimo globalno, delujemo lokalno. Ponosni smo na minulo delo tistih, ki so pričeli z aktivnostmi pred dvema desetletjema.

torek, 5. oktober 2010 ob 19:154

Teden otroka 2010

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije izvajajo program Teden otroka, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 gonilni sili za obeleževanje tega dne. Po priporočilu Združenih narodov se Svetovni dan otroka (nekateri ga poimenujejo Mednarodni otroški dan) praznuje prvi ponedeljek v oktobru vsako leto. Letos ...

torek, 5. oktober 2010 ob 08:42

Olga Karba za konec obiskala Ljutomer

Neodvisna kandidatka za županjo občine Ljutomer mag. Olga Karba, je v preteklih dneh obiskala vseh devet krajevnih skupnosti občine Ljutomer. Danes je srečanja s krajani zaključila v Ljutomeru v Kulturnem domu, kjer so občani in občanke lahko prisluhnili njeni viziji vodenja občine in njenim ljutomerskim razvojnim partnerjem, ki jo pri tem podpirajo.

ponedeljek, 4. oktober 2010 ob 23:239