Pred 2. krogom županskih volitev v občini Ljutomer

V občini Ljutomer v prvem krogu lokalnih volitev za župana/županjo nismo dobili zmagovalca, zato bo potreben drugi krog.Vse tri kandidate smo po prvem krogu volitev prosili za komentar prvega kroga in njihova pričakovanja v drugem. V nadaljevanju preberite, kaj sta povedala Franc Jurša in mag. Olga Karba, ki se bosta za županski stolček pomerila v drugem krogu in koga bo podprl Janez Vencelj.

sreda, 13. oktober 2010 ob 09:5145

Z Dvorcem Jeruzalem sedaj upravlja družba P&F Jeruzalem Ormož

Maja lani je Občinski svet občine Ljutomer sklenil, da bo občina začela postopek prodaje Dvorca Jeruzalem. Odločitev o prodaji dvorca so takrat potrdili s 17 glasovi za in nobenim proti. Na majski seji je takrat župan občine Ljutomer Franc Jurša dejal, da se za nakup zanima družba Ljutomerčan, ki je v lasti bratov Vladimirja in Janeza Puklavca.

torek, 12. oktober 2010 ob 23:169

Znani so člani Občinskega sveta občine Ljutomer

Znana so imena članov Občinskega sveta občine Ljutomer, za naslednja štiri leta. Zaradi načina izračunavanja v programu, kamor so se vnašali podatki o lokalnih volitvah, se je stanje nekoliko spremenilo. V nadaljevanju je objavljen seznam imen članov OS. Rezultati so neuradni.

torek, 12. oktober 2010 ob 09:593

Družinski piknik naročnikov Nedeljskega dnevnika

Sredi neokrnjene narave termalnega parka Bioterme Mala Nedelja se je v soboto, 9. oktobra, zbralo okrog 500 naročnikov Nedeljskega dnevnika in njihovih družinskih članov iz vse Slovenije na tradicionalnem družinskem pikniku.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 21:41

Kostanjev dopoldan

10. oktobra je bil res lep sončen jesenski dan in izkoriščen je bil za skupno druženje na domski terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ob sladki dobroti letošnje darovite jeseni – kostanju. Kostanje so nabrali v gozdičkih okrog Radenec, na kostanjev dan pa so jedli kuhanega, kakor tudi lepo zapečenega na odprtem ognju. Ob tem se je obudil spomin varovancev DOSOR-ja na njihova mlada leta, na njihovo doživljanje kostanjevih jesenskih dnevov, družno pa so zapeli marsikatero ...

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 21:24

Srečko Centrih prejel Linhartovo plaketo

S slavnostno podelitvijo matičkov se je končalo 49. Linhartovo srečanje – Festival gledaliških skupin Slovenije, ki je med 7. in 9.  oktobrom 2010 potekalo v Postojni v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Občine Postojna. Na zaključni prireditvi so podelili Linhartovo plaketo za življenjsko delo, ki jo je prejel Srečko Centrih, član KD »Ivan Kaučič« iz Ljutomera.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 19:483

Zakaj ima Ljutomer najlepše mestno jedro po mnenju komisije?

V soboto, smo že poročali, da je Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Celje in Zavodom Celeia v petek, 8. oktobra 2010 v Celju podelila priznanje in častno prehodno zastavo za najlepše Mestno jedro, Ljutomeru. Nagrado sta prevzela župan Občine Ljutomer Franc Jurša in direktorica Občinske uprave Darja Hrga.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 17:3416

Najstarejša občanka Občine Ljutomer je praznovala 103. rojstni dan

Najstarejšo občanko Občine Ljutomer Marijo Fekonja je v petek, 8. oktobra 2010 obiskal župan Občine Ljutomer Franc Jurša. Gospa Fekonja iz Ljutomera je prav na ta dan praznovala visok jubilj - 103. rojstni dan. Župan ji je iskreno čestital, ji izročil šopek in torto ter ji ob tem zaželel še veliko zdravja.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 17:214

Meddruštveni športni ribolov

Na obeh bregovih reke Mure se veliko število posameznikov, pa tudi posameznic, ukvarja z ribolovom. Delujejo tudi številne ribiške družine, a posameznikov, ki se ukvarjajo s športnim ribolovom je vedno več, pa samo zaradi reke Mure, pač pa tudi zaradi številnih lepo urejenih gramoznic. Mnogi ribiči se tekmovalno udejstvujejo v društvih upokojencev.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 17:14

Kdo so novi/stari župani?

V Prlekiji in okolici smo dobili nove/stare župane, ponekod pa bo potreben drug krog. Kdo so izvoljeni?

nedelja, 10. oktober 2010 ob 23:561