V Veliki Nedelji poželi industrijsko konopljo

V soboto, 14. septembra, so se v Veliki Nedelji zbrali ljudje, ki se ozaveščajo o zdravi prehrani in dobrih lastnostih industrijske konoplje. Po besedah Simone Prejac, organizatorici žetve, je to ena izmed prvih, če ne celo prva prleška njiva, kjer se je na rodovitni zemlji gojila omenjena konoplja.

nedelja, 15. september 2013 ob 12:00

Še zadnji dan foto natečaja Naj klopotec

Na našem portalu v času klopotcev poteka foto natečaj Naj klopotec, kjer so tema natečaja fotografije, ki prikazujejo motiv klopotca, ki je značilen za naše kraje, torej klopotec z dvema paroma vetrnic.

nedelja, 15. september 2013 ob 09:53

Obnovljen kip Žalostne Matere božje v Slamnjaku

Med slikovitimi vinogradi na križpotju iz smeri Slamnjak v Ilovce v župniji Ljutomer stoji kip Žalostne Matere božje ali Pieta. Leta 1911 je dal Matija Lipovec postaviti steber iz treh rimskih kamnov z napisi, nad njimi pa je Pieta. Po ustnem izročilu naj bi bila lesena podoba Žalostne Matere božje.

nedelja, 15. september 2013 ob 08:47

Najprostovoljci na sprejemu pri razkriškem županu

V petek, 6. septembra, so se od 13.30 do 17.00 ure na območju Občine Razkrižje mudili letošnji nominiranci in slovenski najprostovoljci iz Prlekije. Sprejel jih je župan Občine Razkrižje in dolgoletni zaveznik MCP-PC NVO, Stanko Ivanušič ter jim nazorno predstavil številne smele in uspešno izvedene projekte in veliki razvoj lokalne skupnosti.

sobota, 14. september 2013 ob 23:42

Obnovljena vaška kapelica v Logarovcih posvečena Mariji Pomočnici

Kot smo že pred časom pisali o obnovi vaške kapelice v Logarovcih v župniji Križevci pri Ljutomeru, so se obsežna sanacijska dela na kapelici, ki je posveča Mariji Pomočnici v teh dneh končala. Verniki iz Logarovcev so na ta zgodovinsko sakralni objekt nadvse ponosni, saj ima častitljivo zgodovino, pred mnogimi desetletji pa so jo zgradili verniki iz Logarovcev.

sobota, 14. september 2013 ob 23:31

Ormožana vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja

V petek, 13. septembra, ob 11.55 uri, je bil v Ormožu ustavljen 28-letni voznik kolesa z motorjem, doma z območja Ormoža. Pri postopku so policisti ugotovili, da voznik vozi neregistrirano kolo z motorjem in brez vozniškega dovoljenja.

sobota, 14. september 2013 ob 13:092

Razstava kiparskega umetnika Roberta Juraka

V sklopu letošnjega 15. občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru se je v župnijskih prostorih v Križevcih širši javnosti predstavil kiparski umetnik Robert Jurak doma iz Logarovcev, ki se ukvarja z umetnostjo kot je kiparstvo in izdelovanje raznih skulptur iz odpadnega železa. To vse opravlja in izdeluje doma v svojem ateljeju.

sobota, 14. september 2013 ob 12:50

Otvoritev obnovljenega Godbenega doma pri Mali Nedelji

Malonedeljski godbeniki so v jubileljnem letu 2013, ko praznujejo 90-letnico svojega delovanja, bogatejši še za eno pomembno pridobitev. V nedeljo, 15. septembra, bodo svečano predali namenu popolnoma prenovljen Godbeni dom, ki je več kot sedemdeset let služil vsem generacijam malonedeljskih godbenikov.

sobota, 14. september 2013 ob 09:272

Peta obletnica delovanja DOSOR-ja

Vsako leto jeseni se spomnijo uradne jesenske otvoritve DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, s primerno prireditvijo. Tako je bilo tudi letos, ko ta ustanova praznuje peto obletnico svojega delovanja. Piknik za stanovalke in stanovalce doma ter njihove svojce so pripravili v petek, 13. septembra, ki so se ga v velikem številu udeležili tudi zaposleni v domu.

sobota, 14. september 2013 ob 08:48

Nasad konoplje »zavaroval« kar z ročno bombo in nadzorno kamero

V četrtek,  5. septembra, so policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica na svojem območju našli tri nasade konoplje. Na prvem nasadu je bilo najdenih devet sadik konoplje, na drugem dvanajst in na tretjem enajst sadik te rastline. Sadike so bile visoke med 180 in 210 cm.

petek, 13. september 2013 ob 15:065