Preventiva pred padci

V torek, 10. septembra, so bile v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, predstavljene aktivnosti projekta »Preventiva pred padci«. Ta projekt podpirata tudi Občina Radenci in Ministrstvo za zdravje RS, kajti s tem izkazujeta svojo soodgovornost do problemov, ki se krepijo s splošnim staranjem naše družbe.

sreda, 11. september 2013 ob 16:43

PGD Orehovci pripravljajo 1. gasilski kviz

PGD Orehovci vabi gasilske desetine na 1. gasilski kviz, ki bo v nedeljo 13. oktobra, s pričetkom ob 8:30 v gasilskem domu Orehovci. Desetine prosijo, da se prijavijo najkasneje do 5. oktobra, tako da se lahko naredi štartna lista, ki bo posredovana po e-mailu poveljnikom prijavljenih ekip. Ekipe, ki ne bodo prijavljene do navedenega datuma, lahko tekmujejo na koncu štartne liste, za izvedbo kviza pa mora biti prijavljenih najmanj 10 ekip. Prijavnico najdete spodaj.

sreda, 11. september 2013 ob 12:41

Dramska sekcija KD Ksaver Meško Sveti Tomaž deluje že osmo leto

Pod okriljem Kulturnega društva Ksaver Meško Sveti Tomaž pri Ormožu že osmo leto deluje dramska skupina, ki je v osmih letih delovanja dokazala, da je vešča odrskega nastopanja, pa čeprav so igralci le amaterji. Vsako naštudirano in zaigrano igro na odrske deske postavijo z veliko voljo in žarom, zato se ob vsaki zaigrani predstavi gledalci od srca nasmejijo.

sreda, 11. september 2013 ob 12:011

Jurša bi se problematike občin lotil z zmanjševanjem števila svetnikov

Predsednik DL-ja in minister za notranje zadeve RS, Gregor Virant, ki je predlagal zmanjšanje števila občin, je od vodij poslanskih skupin načeloma dobil podporo za projekt združevanja občin z glavnim ciljem, da povečajo razvojne zmožnosti občin.

torek, 10. september 2013 ob 16:582

Županja sprejela najprostovoljce

Minuli četrtek, je v županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela nominirance za slovenske najprostovoljce in jim podelila zahvale. Zahvale so prejeli Anja Lukner, Katja Vunderl, Branko Krajnc in Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer.

torek, 10. september 2013 ob 14:10

Vabljeni na 2. Folklorni festival Prlekije

Prijazno vabljeni na 2. Folklorni festival Prlekije, ki bo potekal v soboto 14. septembra in v nedeljo  15. septembra. Oba dneva bo ob 13.30 uri potekala povorka sodelujočih skupin po Babincih, ob 14.00 uri pa bo  program pred Vaško-gasilskim domom Babinci v velikem pokritem prostoru.

torek, 10. september 2013 ob 12:591

35-letniku poželi nasad konoplje

V ponedeljek, 9. septembra, so lenarški policisti, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo pri 35-letnem moškem iz okolice Lenarta. Pri hišni preiskavi so policisti našli in poželi nasad 11 sadik konoplje in 21 vejic že posušene konoplje.

torek, 10. september 2013 ob 12:363

Odkrili ukraden Porsche Cayenne

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj na relaciji Murska Sobota - Lendava zaustavili in kontrolirali 43-letnega voznika in 42-letnega sopotnika oba državljana Ukrajine. Tujec je vozil osebni avtomobil znamke Porsche Cayenne ukrajinskih registrskih tablic.

torek, 10. september 2013 ob 09:28

Pri OŠ Cezanjevci postavili nova igrala

Občina Ljutomer je za potrebe Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci, k že obstoječim igralom, kupila kombinirano igralo in klopco iz okroglic. Kombinirano igralo je sestavljeno iz tobogana, plezal, gugalnice in hiške, uporabljali pa ga bodo otroci iz vrtca in šole.

ponedeljek, 9. september 2013 ob 16:59

V Trnju potekalo mednarodno tekmovanje terenskih vozil

Društvo ARO iz Trnja pri Črenšovcih, ki ga vodi predsednik Jože Sarjaš je v soboto, 7. septembra, na urejenem poligonu za tekmovanje terenskih vozil, pri čemer so nekatera že predelana samo za tovrstna tekmovanja, spet druga pa se uporabljajo v prometu, pripravilo 17. mednarodno tekmovanje terenskih vozil OFF ROAD.

ponedeljek, 9. september 2013 ob 16:48