Nove slačilnice nogometašev v Radencih

V Občini Radenci so od sobote, 7. septembra, dalje uradno bogatejši za slačilnice in tribune v Športno-rekreativnem centru Slatina, kar je veljalo proračun te občine in sponzorje okrog 360 tisoč evrov, 30 odstotkov (v višini 107 tisoč evrov) je znašal prispevek države. Še najbolj je tega sigurno vesel predsednik Nogometnega kluba Slatina v Radencih, Željko Domjan, kajti kar devet selekcij bo odslej imelo normalne pogoje za delo.

nedelja, 8. september 2013 ob 08:58

Z osebnim vozilom zapeljal v vinograd

V soboto, 7. septembra, ob 18.36, je na lokalni cesti Hermanci-Temnar, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in pristal v vinogradu. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Ormož oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v ptujsko bolnišnico.

nedelja, 8. september 2013 ob 00:051

Praznik buč v Središču ob Dravi

Oljarna in turistično društvo Središče ob Dravi sta na letošnjo sončno soboto, 7. septembra, pripravili že 11. tradicionalno prireditev "Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče".

sobota, 7. september 2013 ob 20:201

»Združeni«

V četrtek, 5. septembra, je v galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru, potekalo odprtje razstave likovnih del ljubiteljskih ustvarjalcev članov Pomurske pokrajinske zveze Društva upokojencev in likovne sekcije Silvo Prelog, ki deluje v KD Ivan Kavčič Ljutomer.

sobota, 7. september 2013 ob 20:05

V Halozah izbrali borovničevec leta 2013

Slikovitaokrepčevalnica Dolina Winettu v kraju Zg. Sveča pri Stopercah vobčini Majšperk, last Janka in Valerije Lampret, ki se obkmetovanju ukvarjata tudi z vrsto dopolnilnih dejavnosti, je bilatudi letos prizorišče tradicionalnega praznika borovničevca.Vrhunec celodnevnega dogajanja v naravnem okolju neokrnjene narave jebila razglasitev rezultatov 3. državnega ocenjevanja vzorcevborovničevcev, sadnih in zeliščnih likarjev.

sobota, 7. september 2013 ob 10:271

V Križevcih nastopili Zaklonišče prepeva

Ob 15. občinskem prazniku občine Križevci je obiskovalce v petek 6. septembra v vaškem jedru v Križevcih pod šotorom, zabavala rock skupina Zaklonišče prepeva.

sobota, 7. september 2013 ob 10:231

Pomagajmo Evelin!

Nekateri štejejo dobrodelnost za privilegij. Toda dobrodelnost je več kot samo "privilegij", je presežek srca. In to so dokazali tudi mentorji in plesalci Plesne šole Urška Pomurje, ki prirejajo to nedeljo, 8. septembra, ob 16.00 uri v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, dobrodelno prireditev, na kateri bodo zbirali prostovoljne prispevke za desetletno Evelin Bukovec, ki obiskuje peti razred Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer.

petek, 6. september 2013 ob 20:001

Dvodnevni dogodek na Jeruzalemu

V soboto, 31. avgusta, se je na Jeruzalemu odvijala, zdaj že tradicionalna, sobotna prireditev Jeruzalem vabi, kjer so bili obiskovalci (turisti) deležni vinskih degustacij ter kulinaričnih dobrot Prlekije.

petek, 6. september 2013 ob 18:10

Razstava slovaških slikarjev-naivcev v Mariboru

V mariborski Galeriji RRRudolf (Vojašniška ulica 12), kjer je sedež Mariborske literarne hiše, so v četrtek, 5. septembra, zvečer javnosti predstavili razstavo likovnih del slovaških slikarjev - naivcev iz kraja Kovačice (Vojvodina) v Republiki Srbiji. Otvoritev razstave je pripadla dr. Marianni Oravcovi, veleposlanici Republike Slovaške v Republiki Sloveniji, a razstavo je v Mariboru pripravil Rade Bakračević iz Radenec, predsednik Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost v Mariboru ...

petek, 6. september 2013 ob 17:51

Dalmatinske klape znova v Ljutomeru

Po razprodanem koncertu marca letos, se v Ljutomer ponovno vračajo, tokrat še v večjem številu največje in največkrat nagrajene Dalmatinske klape. Koncert bo 21. septembra ob 20.00 v športni dvorani ŠIC Ljutomer.

petek, 6. september 2013 ob 17:12