Turnir šolanih psov in predstavitev pasem v Lukavcih

V sklopu praznovanja 15. občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru je Športno kinološko društvo Ljutomer-Križevci v soboto, 31. avgusta, pri društvenih in vadbenih prostorih društva v Lukavcih pripravilo turnir šolanih psov in predstavitev pasem.

sobota, 31. avgust 2013 ob 21:50

Veterani in častniki so tekmovali v ribolovu, pikadu in lokostrelstvu

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer in Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, sta v soboto, 31. avgusta, pri domu ljutomerskih ribičev (Gezovih jamah) na Moti, pripravili športna tekmovanja in ribiški piknik za svoje člane in njihove svojce.

sobota, 31. avgust 2013 ob 18:511

Roj letečih mravelj prekril poletno nebo

Te dni v naših krajih ponovno lahko vidimo roje malih letečih mravelj, ki prekrijejo poletno nebo s svojim "svatbenim" plesom.

sobota, 31. avgust 2013 ob 18:39

Plače v javnem sektorju v večini nižje kot lani

Na spletni strani E-uprava - ISPO lahko najdete podatke, kakšne so mesečne plače v javnem sektorju za tiste funkcije, katerih podatki so javno dostopni.

sobota, 31. avgust 2013 ob 14:336

Slavnostna akademija ob 50-letnici delovanja GFML

V petek, 30. avgusta, je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pripravila Slavnostno akademijo ob 50-letnici delovanja GFML.

sobota, 31. avgust 2013 ob 14:11

»Prleki smo veseli lidje«

V soboto, 7. septembra, s pričetkom ob 19. uri, bo v Domu kulture Mala Nedelja, potekalo Srečanje odraslih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje, s pred selekcijskim izborom za regijski nivo.

sobota, 31. avgust 2013 ob 00:30

Mala filmska šola se predstavi

Učenci Male filmske šole so v četrtek, 29. avgusta, v nabito polnem Kinu Ljutomer premierno prikazali predstavitvena filma OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in partnerske šole v projektu OŠ Stročja vas ter kratki film Možnost izbire. Sodeč po navdušenih odzivih gledalcev je učencem s svojimi mentorji uspelo pričarati raznolik in zabaven filmski večer.

petek, 30. avgust 2013 ob 22:07

Avgustovska torta z Markom

Tradicionalno praznovanje rojstnih dni v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je za mesec avgust bilo pripravljeno zadnji četrtek v tem mesecu. Dopoldne ob 10. uri je prostor domske restavracije bil poln obiskovalk in obiskovalcev, v prvi vrsti pa so namestili tokratne slavljenke in slavljence. Bilo bi jih naj 13, a iz različnih opravičljivih vzrokov je bilo udeležencev – slavljenk in slavljencev le šest.

petek, 30. avgust 2013 ob 17:39

Rojstna hiša Petra Dajnka v Črešnjevcih dobiva novo slamnato streho

Streljaj od Gornje Radgone v Črešnjevcih se je leta 1787 rodil duhovnik, slovenski slovničar, pesnik in pisatelj ter čebelar Peter Dajnko. Njegova rojstna domačija leži na mirnem mestu med vinogradi in sadovnjaki v Črešnjevcih, kjer je Peter Dajnko preživljal otroška leta svojega življenja.

petek, 30. avgust 2013 ob 12:23

Na ogled fotografije foto natečaja Naj klopotec

Na našem portalu v času klopotcev poteka foto natečaj Naj klopotec, kjer so tema natečaja fotografije, ki prikazujejo motiv klopotca, ki je značilen za naše kraje, torej klopotec z dvema paroma vetrnic.

petek, 30. avgust 2013 ob 00:02