20. Lükarski praznik v Dornavi

Na dornavskem polju so nekoč lük pridelovali skoraj na vsaki kmetiji, v zadnjem času je pridelovalcev manj, pa letno še vedno pridelajo več ton te nepogrešljive zelenjave.

ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 15:53

Umor, poskus umora in poskus samomora v Ihovi

Policija je bila danes okoli 18. ure obveščena, da sta v kraju Ihova večkrat zabodeni dve osebi. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je zaradi vbodnih ran na kraju umrl moški, ena ženska je večkrat zabodena, domnevni osumljenec, ki so ga policisti z uporabo prisilnih sredstev uspeli obvladati, je tudi zaboden in se za njegovo življenje še borijo.

nedelja, 18. avgust 2013 ob 20:16

Umrl voznik tovornega vozila, ki je trčil v stoječe tovorno vozilo na avtocesti

V soboto, 17. avgusta zvečer, je bila policija iz Splošne bolnišnice Rakičan obveščena, da je 59-letni slovenski voznik, ki se je v sredo, 24. julija, na avtocesti v smeri proti Murski Soboti pri trčenju dveh tovornih vozil, hudo telesno poškodoval, dne 17. avgusta, ob 22.06 uri, umrl.

nedelja, 18. avgust 2013 ob 14:11

Zapel je tudi klopotec malonedeljskih vinogradnikov

Številnim klopotcem, ki so v teh dneh naznanili bližajoče najprijetnejše opravilo vinogradnikov, trgatev, se je v soboto, 17. avgusta, pridružil še klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja.

nedelja, 18. avgust 2013 ob 11:03

Motorist se je huje telesno poškodoval

V soboto so policisti obravnavali prometno nesrečo pri Mali Nedelji, kjer je padel motorist in se pri tem hudo telesno poškodoval.

nedelja, 18. avgust 2013 ob 08:09

Podpisali izvajalske pogodbe za vodovodni sistem C

V petek, 9. avgusta, je koordinatorka projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v Dvorcu Jeruzalem, podpisala izvajalske pogodbe za tri sklope gradnje primarnih in sekundarnih vodov vodovoda v prleških občinah.

sobota, 17. avgust 2013 ob 23:01

Poletne igrarije v vrtcu Stročja vas

Kljub visoki vročini, nam prijetna senca na našem igrišču omogoča, da se dopoldanske aktivnosti odvijajo na prostem. Hladili smo se s kopanjem, škropljenjem in uživali v packanju z blatom.

sobota, 17. avgust 2013 ob 22:33

V Hermancih že četrtič postavili največji klopotec na svetu

V soboto, 17. avgusta, so med vinogradi v Hermancih, na predelu, ki ga domačœini poznajo po imenu Strmec, postavili največœji klopotec na svetu. Lastnik klopotca, Stanko Habjaničœ, ga je že četrtič postavil s pomočjo gasilcev PGD Miklavž pri Ormožu in PGD Ptuj.

sobota, 17. avgust 2013 ob 22:072

Zlato poroko sta zakonca Vrbnjak praznovala med svojimi prleškimi rojaki

Pred 50. leti sta v skupen zakon stopila, danes dedek in babica zakonca Ivan in Elica Vrbnjak, ki jesen življenja preživljata v Kanadi v mestu Toronto. Odločila sta se, da bosta zlato poroko praznovala med svojimi najdražjimi v rodni Prlekiji, v župniji Križevci pri Ljutomeru. Da bi praznovala zlato poroko prav v rodni Prlekiji jima je bila tudi vse skozi skrita želja, kar se jima je tudi v soboto, 10. avgusta uresničilo.

sobota, 17. avgust 2013 ob 19:53

Poletni ples na terasi

Tradicionalni seniorski večer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki je na vrsti vsak tretji četrtek v mesecu, je avgusta bil na praznični dan, 15. avgusta zvečer. Poletnemu prijetnemu večeru primerno je bil kar na terasi doma.

sobota, 17. avgust 2013 ob 19:37