Dan pred praznikom priključitve Prekmurja, Borut Pahor položil venec v Črenšovcih

Prekmurje je ponosno, da se od leta 2006 praznuje 17. avgust kot dan združitve Slovencev z matičnim narodom. Pred letom 1919 je bilo Prekmurje kar 900 let zunaj slovenskega ozemlja, po razpadu Avstro - Ogrske in po odločitvi Pariške mirovne konference in poznejšo trianonsko mirovno pogodbo so prekmurski Slovenci prvič, bili pred 94 leti državno pravno, kakor tudi jezikovno in kulturno združeni z matičnim narodom s Slovenijo.

petek, 16. avgust 2013 ob 22:14

PGD Grabonoš organizira tekmovanje v spomin Lei Rožman

PGD Grabonoš organizira tekmovanje v vlečenju B - cevi za I. memorial posvečen Lei Rožman, ki bo v soboto, 17. avgusta, s pričetkom ob 12.00 uri, v vasi Grabonoš.

petek, 16. avgust 2013 ob 18:56

Otvoritev obnovljenega kužnega znamenja na Kogu

V četrtek, 15. avgusta, je na Kogu potekala otvoritev obnovljenega kužnega znamenja, katerega prvotna verzija naj bi bila postavljena v 17. stoletju. Kužno znamenje je skozi zgodovino doživljalo nesrečno usodo, tako kot ljudje, ki so ga postavili. Močno je bilo poškodovano v zaključnih vojnih operacijah v II. svetovni vojni leta 1945 in je še sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja kazalo žalostno podobo.

petek, 16. avgust 2013 ob 18:41

Povorka cvetja na praznik Marijinega vnebovzetja v Šprincu

V občini Razkrižje z vsakoletnim praznikom Pozdrav jeseni pripravljajo množično turistično prireditev, ki je obogatena z lepimi ljudskimi običaji ter kulturnimi, naravnimi in kulinaričnimi posebnostmi. Središče dogajanja sta vinorodna predela Šprinc in Kopriva.

petek, 16. avgust 2013 ob 08:419

Srečanje ostarelih, bolnih in onemoglih župnije Mala Nedelja

Župnijska Karitas Mala Nedelja in župnija Mala Nedelja sta v soboto, 10. avgusta, pripravili župnijsko srečanje vernikov iz celotne župnije Mala Nedelja. Na srečanju se vsako leto spomnijo na bolne, ostarele in onemogle vernike.

četrtek, 15. avgust 2013 ob 20:07

Štorklje se že zbirajo na polju pri Veržeju

Bele dolgonoge štorklje so ptice selivke, ki se vsako leto zgodaj spomladi vrnejo iz južne Afrike v deželo ob Muri. Tudi v nekateri gnezdiščih so letos štorklje znesle jajca in mali štrki so že sedaj ob toplem vremenu zrasli, da se bodo kmalu pridružili starejšim štorkljam.

četrtek, 15. avgust 2013 ob 08:22

Duhovnik širokega srca, vedno pripravljen vsakemu pomagati

Msgr. Izidor Veleberi je bil rojen leta 1936 v Bogojini, kot sedmi otrok staršem Janezu in Kristini, rojeni Kardinar. Osnovno šolo 5 razredov je obiskoval v Bogojini, nato se je vpisal v klasično gimnazijo v Ljubljani.

sreda, 14. avgust 2013 ob 17:07

»Moj atelje je narava«

Od petka, 8. avgusta, je v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled likovna razstava del, olj na platnu, dolgoletne članice Likovnega društva Gornja Radgona ter Likovnega društva Mavrica v Murski Soboti, kot tudi vodje likovne sekcije pri Društvu upokojencev Gornja Radgona Pavle Krajnc, ki je doma iz Male Nedelje pa tudi v Gornji Radgoni. Avtorica je razstavo naslovila »Krajine«, kajti večkrat sama rada pove: »Moj atelje je narava«.

sreda, 14. avgust 2013 ob 12:53

Na slavnostni prireditvi podelili priznanja in nagrade

V petek, 9. avgusta, na dan ko je pred 145. leti v Ljutomeru potekal prvi slovenski tabor, je Občina Ljutomer ob 57. prazniku, pripravila slavnostno prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad ter priznanj županje.

sreda, 14. avgust 2013 ob 12:38

Šampionski naziv sta si prislužila akacijev med iz Presike in Krapja

Ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo je potekalo 6. avgusta, na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni. Na ocenjevanju je sodelovalo 50 čebelarjev z 72 vzorci medu iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovaške.

sreda, 14. avgust 2013 ob 11:47