Veliki vinogradniški protest na sejmu AGRA

V okviru letošnjega mednarodno kmetijsko - živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, kateri bo vrata zaprl v četrtek, 29. avgusta, je bil torek, 27. avgusta namenjen dnevu vinarjev in vinogradnikov.

torek, 27. avgust 2013 ob 22:555

Nova kapelica v Pristavi

Na področju številnih kapel, kapelic, križev in križnih znamenj, je župnija Ljutomer in vas Pristava od sobote, 24. avgusta, bogatejša za novo kapelico, katero sta dala na svojem domu v Pristavi zgraditi zakonca Mladen in Silvija Vargazon, ki sicer živita in delata v Avstriji, a se vedno rada vračata domov v Prlekijo v rojstno vas Pristava.

torek, 27. avgust 2013 ob 19:57

Rekorden obisk na četrtem Salonu Traminec

Na gradu Negova je v ponedeljek, 26. avgusta, potekal 4. Salon Traminec, po, v uvodu izrečenih besedah direktorice Zavoda za kulturo, promocijo in turizem Gornja Radgona mag. Norme Bale, "nedvomno največji poslovno-družabni dogodek v Podravsko-Pomurski regiji, na katerega pridejo pridelovalci, poznavalci in ljubitelji tako traminca kot lepote in umetnosti".

torek, 27. avgust 2013 ob 16:33

Policija svari pred tujci, ki prosijo za staro železo in prodajajo razne predmete

Kot so sporočili iz PU Murska Sobota, v zadnjem času na območju PP Gornja Radgona beležijo povečano število pojava tujcev, ki od občanov prosjačijo za staro železo.

torek, 27. avgust 2013 ob 09:543

Sto let Borisa Pahorja

Na današnji dan, 26. avgusta 1913, se je v Trstu, ki je bil takrat še avstroogrski in je veljal za »drugo mesto monarhije«, rodil Boris Pahor. Trst, ki mu je pisatelj vse življenje ostal zvest, ga je, kot je zapisala Jožica Grgič v Delovem osrednjem prispevku ob Pahorjevem visokem jubileju, »zaznamoval v vseh pogledih – osebnostnem, političnem in kulturnem«.

ponedeljek, 26. avgust 2013 ob 19:511

Srečanje upokojencev v Zgornjem Konjišču

Društvo upokojencev Gornja Radgona, katerega je neutrudna predsednica Inge Ivanek, je pri Ribiškem domu v Zgornjem Konjišču pripravilo tradicionalno srečanje upokojenk in upokojencev svojega društva, k sodelovanju pa povabilo tudi ostale s področja Upravne enote Gornja Radgona (društva upokojencev Kapela, Negova - Spodnji Ivanjci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci). Tako je bilo v sredo, 21. avgusta, udeleženk in udeležencev tega srečanja okrog 400, med njimi tudi častna občanka ...

ponedeljek, 26. avgust 2013 ob 15:59

Vrhunski športnik Dejan Zavec zaposlen v Policiji, sodeloval na sejmu v Gornji Radgoni

Pomurski policisti se tudi letos, že tradicionalno, predstavljajo s preventivnimi projekti na 51. sejmu kmetijstva in živilstva »AGRA« v Gornji Radgoni.

ponedeljek, 26. avgust 2013 ob 12:332

Pri Sv. Juriju so kuhali »plesni golaž«

Članice Plesnega društva Kan Kan iz Sv. Jurija ob Ščavnici, so v soboto 24. avgusta v sodelovanju z barom Texas pripravile kulturno - zabavno prireditev - 1. golažijado "plesni golaž".

ponedeljek, 26. avgust 2013 ob 12:081

Klena drža 90-letnega Janeza Rozmariča iz Šafarskega

V občini in župniji Razkrižje je te dni na svojem domu na Šafarskem v krogu svojih najdražjih praznoval 90. rojstni dan Janez Rozmarič, ki je med moškimi najstarejši občan.

nedelja, 25. avgust 2013 ob 19:09

Župnija Razkrižje izdala novo župnijsko razglednico

Župnijska cerkev sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju je cerkev zgrajena v poznobaročnem obdobju iz leta 1784, ki je posvečena sv. Janezu Nepomuku. Do leta 1994 je razkriška župnija sodila pod zagrebško nadškofijo, ko so se na sedežu v Vatikanu odločili, da bo poslej župnija Razkrižja sodila pod mariborsko škofijo. Z ustanovitvijo murskosoboške škofije pa je župnija Razkrižje postala del te škofije.

nedelja, 25. avgust 2013 ob 18:54