Na Glavnem trgu na ogled razstava Arheologija nekoč in danes

Leta 2013 praznujemo stoletnico organiziranega varstva kulturne dediščine na območju Slovenije. V okviru jubilejnega dogodka sta Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Center za preventivno arheologijo in Občina Ljutomer pripravila razstavo Arheologija nekoč in danes.

četrtek, 5. september 2013 ob 18:39

»Panonski človek skozi čas«

Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru in občina Križevci pri Ljutomeru sta v okviru letošnjega občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru v sredo, 4. septembra, v dvorani Kulturnega doma v Križevcih pripravila zelo obiskan 14. Slavičev večer.

četrtek, 5. september 2013 ob 18:07

Trčili osebni vozili

V sredo, 4. septembra, sta na cesti med Krapjem in Babinci trčili osebni vozili. Nesreča se je domnevno zgodila zaradi neupoštevanja prednostne ceste.

četrtek, 5. september 2013 ob 14:413

Druženje ljubiteljev slikanja v Mariboru

V soboto, 31. avgusta, je bilo druženje ljubiteljev slikanja na Trgu revolucije pred galerijo ARTB. Na pobudo slikarjev Rajka Ferka in Zvonka Bertoka iz Maribora se je zbralo 28 slikarjev iz vse Slovenije. Ti so ustvarjali in se družili preko celega dneva in s tem dodali pridih utrinku ulice v sončno lepem dnevu.

četrtek, 5. september 2013 ob 13:27

Občine Ljutomer, Križevci in Razkrižje za skupen odvoz komunalnih odpadkov

Občine Ljutomer, Križevci in Razkrižje so v letu 2011 sprejele Odlok o koncesiji obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja zbiranje komunalnih odpadkov ter prevoz komunalnih odpakov na območju omenjenih občin. Občine so se tako odločile za izbiro skupnega izvajalca javne službe iz razloga nižjih stroškov storitev izvajanja javnih služb za občane.

četrtek, 5. september 2013 ob 13:154

31 likovnih del Zdravka Dolinška

V galerijskih prostorih Kulturnega doma v Gornji Radgoni se je v sredo, 4. septembra, zvečer javnosti predstavil z 31 likovnimi deli slikar Zdravko Dolinšek iz Radenec, član Likovnega društva Gornja Radgona.

četrtek, 5. september 2013 ob 12:02

Lep uspeh mladih ljutomerskih lokostrelcev

Ljutomerski mladi lokostrelci so na mednarodnem 35. Goldpfeilturnier-ju v Seiersbergu v Avstriji dosegli lep uspeh. Lokostrelki Iva Ivanič in Vita Jana Bohanec sta z olimpijskim lokom v skupni kategoriji dečki-deklice premagali tudi fantovsko konkurenco. Iva Ivanič je osvojila 1. mesto, Vita Jana Bohanec pa 2. mesto.

četrtek, 5. september 2013 ob 08:571

Koledar prireditev v občini Ljutomer september 2013

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v septembru.

četrtek, 5. september 2013 ob 08:50

Člani društva Štrk Velika Polana so se s kuhanjem bujte repe uvrstili v Guinnessovo knjigo rekordov

Potem, ko so se letos člani društva za šport, turizem, razvoj in kulturo Velika Polana, na letošnjem Pomurskem poletnem festivalu v Veliki Polani, na področju kulinarike, odločili za kuhanje bujte repe na prostem, predvsem s tiho željo, da bi se uvrstili v Guinnesovo knjigo rekordov, jim je to z veliko mero kuharskega znanja in sposobnosti tudi uspelo.

četrtek, 5. september 2013 ob 00:56

Srečanje starejših občanov občine Križevci pri Ljutomeru

Tudi letos v torek, 3. septembra, sta se občina Križevci pri Ljutomeru in Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru odločila in v sklopu letošnjega 15. Občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru v vaškem jedru v Križevcih - pod šotorom pripravila občinsko srečanje starejših občanov starih nad 70 let.

četrtek, 5. september 2013 ob 00:48