V kombiniranem vozilu prevažal 28 potnikov

V petek, 30. avgusta, so policisti Postaje prometne policije ob nadzoru prometa na avtocestnem počivališču v bližini Murske Sobote ustavili kombinirano vozilo španskih registrskih tablic, ki je bilo namenjeno v notranjost Slovenije.

sreda, 4. september 2013 ob 19:13

Krst dijakov na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota

Dijaki prvih letnikov Srednje zdravstvene šole Murska Sobota so danes prestali krst in preizkušnje, ki so jim jih pripravili dijaki četrtih letnikov. Dijaki prvih letnikov so bili pisano pobarvani po obrazih in drugih delih telesa. Največkrat se je na njih pojavila črka "F", ki pomeni "fazan" oz. "fazanka", kakor jih v skladu s tradicijo označujejo dijaki višjih letnikov.

sreda, 4. september 2013 ob 18:564

Občin največ 120. Kaj o ukinjanju menijo župani in županja občin UE Ljutomer?

O predlogu o zmanjšanju občin v Sloveniji, ki jih je trenutno 212, se je govorilo že v maju, ko je minister Gregor Virant napovedal, da se bodo v reformnih ukrepih lotili tudi lokalne samouprave oz. težave prevelike občinske razdrobljenosti.

sreda, 4. september 2013 ob 17:067

Delavec omahnil v globino zaradi preloma roke tovornega dvigala

Po delovni nesreči, ki se je zgodila v torek, 3. septembra, kjer je umrl delavec iz območja UE Ljutomer, je sedaj znanih nekaj več ugotoviteh glede nesreče.

sreda, 4. september 2013 ob 15:40

Iz zbiralnika vode izvlekli utopljenega moškega

V sredo, 4. septembra, ob 5.36, so v kraju Mali Brebrovnik, gasilci PGD Ivanjkovci iz zbiralnika vode izčrpali vodo in izvlekli utopljenega moškega, poroča Uprava za zaščito in reševanje RS.

sreda, 4. september 2013 ob 08:22

V Ljutomeru poteka prenova Miklošičevega trga

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je aprila letos objavilo Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine za leto 2013 in 2014. Vlogo na javni razpis je podala Župnija Ljutomer, Občina Ljutomer pa sodeluje v projektu kot sofinancer. Gre za kulturni spomenik Kapelica Sv. Florjana z obzidjem na Miklošičevem trgu v Ljutomeru.

torek, 3. september 2013 ob 18:42

Zdravko Mauko in Rudi Horvat uspešna na generalki za 23. balkansko prvenstvo

V Leibnitzu je minuli konec tedna potekalo Odprto prvenstvo avstrijske Štajerske v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 220 atletov iz Avstrije, Madžarske in Slovenije. Pomurska predstavnika sta v svojih disciplinah odlično nastopila. Zdravko Mauko-Magi, član ŠD Radenci je dosegel 1. mesto v teku na 200 metrov (5 tekmovalcev), Rudi Horvat, član MDI MS pa 2. mesto v suvanju krogle.

torek, 3. september 2013 ob 16:07

Izsiljevalcu zasegli orožje in konopljo

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Murska Sobota 2. septembra pri 37-letnem osumljencu iz UE Murska Sobota opravili hišno preiskavo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja po 213/I členu KZ-1.

torek, 3. september 2013 ob 15:55

5. jubilejni literarni zbornik DOSOR-ja

V predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so v četrtek, 29. avgusta, zvečer javnosti predstavili 5. jubilejni literarni zbornik DOSOR-ja pod naslovom »Ure naših dni«. Izdali so ga v 400 izvodih ter na 56 straneh. V njem so besedila stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, tam zaposlenih, članic in članov Društva upokojencev Radenci ter drugih zunanjih sodelavcev.

torek, 3. september 2013 ob 15:30

V delovni nesreči umrl 39-letnik iz območja UE Ljutomer

V torek, 3. septembra, ob 8.24 uri, je bil OKC PU Maribor obveščen o delovni nesreči, ki se je zgodila med izvajanjem gradbenih del na ostrešju OŠ Videm pri Ptuju. V delovni nesreči je umrl 39-letni delavec, doma iz območja UE Ljutomer.

torek, 3. september 2013 ob 10:31