Povzročitelj prometne nesreče s kraja peš pobegnil

Do sedaj neznani voznik, je v četrtek, 22. avgusta, okoli 19.30 ure, vozil osebni avtomobil po Ormoški cesti na Ptuju. V semaforiziranem križišču na Minoritskem trgu je pri zavijanju na Osojnikovo cesto, izsilil prednost voznici 55-letni vozni osebnega avtomobila, ki je vozila naravnost, v smeri Ormoške ceste. Vozili sta trčili, 55-letna voznica, doma iz Središča ob Dravi, pa je pri tem utrpela lahke telesne poškodbe.

petek, 23. avgust 2013 ob 14:302

Inovativno luščenje fižola

Upokojenec Stanko Simonič iz Radoslavcev svoja upokojenska leta preživlja zelo aktivno. Njegova velika ljubezen so starodobna vozila in starejša kmetijska mehanizacija. Vse stroje in naprave vzorno vzdržuje, tako da jih lahko v vsakem trenutku uporabi, bodisi za vožnjo, ali pa kot pomoč pri delu na manjši kmetiji.

petek, 23. avgust 2013 ob 11:051

Iz prostorov PP Ljutomer pobegnila pakistanska prebežnika

Na PP Ljutomer so policisti v torek, 20. avgusta, v jutranjem času v pridržanje pripeljali dva državljana Pakistana, ki sta bila dan pred tem v večernem času prijeta pri nedovoljenem vstopu v Slovenijo. Kot sta tujca povedala, sta od leta 2010 nezakonito bivala v Grčiji, od koder sta odšla 16. julija z namenom priti v Italijo, kjer bi poiskala delo.

četrtek, 22. avgust 2013 ob 12:184

Veržej izločil Triglav, lanskega polfinalista Pokala Slovenije

Farmtech Veržej je v Pokalu Slovenije v prvem krogu izločil lanskega polfinalista, Triglav. Veržej je bil boljši s 4:2.

sreda, 21. avgust 2013 ob 18:21

Bili na romanju na Ptujsko goro

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so se letos priključili tradicionalnemu, tokrat že 8. romanju stanovalcev Socialno varstvenega zavoda Hrastovec na Ptujsko goro in to pod motom matere Tereze: »Ne moremo narediti velikih stvari, lahko naredimo le majhne z veliko ljubezni.«

sreda, 21. avgust 2013 ob 13:54

Poletna tombola v DOSOR-ju

Kot vemo, je za popestritev dolgih jesenskih ali zimskih dni kar pravšnja igra tombola, ki jo v Angliji poznajo pod drugim imenom – bingo. Toda ne samo jeseni in pozimi, pač pa skozi vse leto, običajno enkrat mesečno, družabno igro pripravijo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

torek, 20. avgust 2013 ob 14:48

Dodatni razpis za vpis v GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer razpisuje naknadni razpis za vpis za prosta mesta v program glasba do četrtka 22. avgusta.

ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 23:14

Na Cvenu slavila ekipa Boom efekt

V petek, 16. avgusta, je na Cvenu potekal 2. dnevno nočni turnir v odbojki na mivki, katerega sta organizirala Športno društvo Cven in Društvo cvenskih čehov in diklin.

ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 21:32

Pestro dogajanje na Dnevih turizma na Kogu

Kot že tradicionalno, so se tudi letos na Kogu odvijali Dnevi turizma na Kogu. Dnevi turizma so vrhunec doživeli minuli konec tedna, kjer se je ob 20. obletnici delovanja Turističnega in kulturnega društva Kog zvrstilo največ raznolikih prireditev, ki so bile dobro obiskane.

ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 19:514

Sobotne »jedi na žlico«

»Pri preši« na Kapeli, v Občini Radenci, je Turistično društvo »Klopotec« v soboto, 17. avgusta, pripravilo in izvedlo dopoldansko kuharsko delavnico. Vodenje kuharske delavnice je kot mentorica prevzela Kapelčanka Marija Fras, ki je znana kot avtorica številnih kuharskih knjig oziroma priročnikov.

ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 16:03